Standart 40 Gözlü Fantazi İplik Makinası
1. 10 mm ve 50 mm arası sakal aparatları (jiletli kesim)
2. 12 iğneli lase tüpü (5 mm delikli)
3. 6 iğneli makremi tüpü (3 mm delikli)
4. 2 renkli sakal tüpü ye aparatları
5. 2 renkli lase aparatları
6. Tursuz damla aparatları
7. Turlu damla aparatiari (nope)
8. Çift sarim sistemi ve jilet aparatları
9. Platin bıçak ile kısa kesim tüpü (delik 3.5 mm)
Not: Yukarıda belirtilen 2 çeşit makina sistemi dışında istenilecek her türlü özel parçalar.
1. 17 mm zebra yüreği
2. 22 mm zebra yüreği
3. 18 kanallı lase tüpü
4. 24 kanallı lase tüpü
5. 40 kanallı KDK tüpü
6. Değişik ebatta bobin başlığı
7. Değişik ebatta bobin başlığı
8. Değişik ebatta kafa ve şapkaları
KULLANMA KLAVUZU
1-TAŞIMA TALİMATLARI
Makinelerimiz genelde ve standart olarak yekparedir. Sökülmesi gereken sadece iplik takılan ve cağarlık diye adlandırdığımız bölümdür.
Makinelerimiz taşınırken forklift veya en az 3 tonluk vinç ile taşınmalıdır. Makine tam ortasından çelik halatlar ile bağlanmalı yada en az 2 ton kaldırabilecek bir forklift ile makinenin en alt kısmından ortalayarak kaldırılmalıdır.
Makinenin çalışacağı yerin düzgün bir zemine sahip olmasına dikkat edilmelidir. Şayet zemin düzgün değil ise makinenin her ayağının altında yere basan iki adet lastik takozların ayar vidalarını döndürmek suretiyle boşlukta olan ayağın boşluğu alınır. Makine yere indirildikten sonra etrafında 1 metre boşluk kalacak şekilde konumlandırılmalıdır.
2- MONTAJ TALİMATLARI
Makine kataloğunda da belirtildiği üzere numaralanmış parçaların numara sırasına göre takip edilerek montaj yapılır. Buna göre;
-Cağarlık direkleri numarasına göre makine üzerinde bulunan deliklere döndürülerek yerlerine takılarak sıkıştırılır.
-İplikleri tutan çubukların bulunduğu dört köşe parçalar numara sırasına göre dirseklere tutturulur.
-Üzerinde tansiyonların bulunduğu L demirini dirseklerin üzerinde bulunan dört köşe demirine monte edilir.
Tansiyonların altında olan, üzerinde boncuk ye switch bulunan lama demiri numara sırasına göre vidalanır.
3-İŞLETME TALİMATLARI
Makinenin her gözüne takılan fantazi iplik türlerinin kendine özgü yapılması gereken ayarları vardır.
Bunlar sırasıyla şunlardır;
Tansiyon Ayarı: İpliğin gerginliğini ayarlayarak ipliğin sürekli aynı gerginlikte gelmesini sağlar. İpliğin kalınlığına göre bu ayar üzerindeki yayı sıkmak veya gevşetmek suretiyle elle yapılır.
Mekik Ayarı: İğne ile bıçak arasında örme hareketini gerçekleştirmesine yardımcı olur. Mekik ayarı için üst kafayı sağa sola çevirerek iğne yukarıda iken mekik karşısında duracak şekilde sıkılır.
İğne Ayarı: İğneler yukarıya ve aşağıya olmak üzere her dönüşte hareket ederler. İstediğimiz ipliğin türünü seçtikten sonra iğneleri kullanacağımız şekilde iğne kanallarının bulunduğu bölümlere yerleştiriniz.
İğnelerin bünyesinde bulunduran parçaya tüp denir. Tüpümüzün en uç kısmı yani iğnelerin aşağıda olup tüpün uç kısmında isteğe göre 1 – 2 metre aşağıda olmasına dikkat etmeliyiz.
Yüreği bünyesinde tutan alüminyum kafa üzerinde bir adet M6 cıvata bulunmaktadır ve bu cıvata üç aylan anahtar ile çalışmaktadır.
Yüreği istenilen seviyeye yani tüpün tepe noktasından 1-2 mm aşağıda duracak şekilde bu ayarı yaparken iğneler üzerinde takılı olmalıdır.
Fantazi iplik türünün hammaddesini cağarlığımıza takıp ipliği ilk önce tansiyondan sonrada cağarlıktan bulunan boncuk veya varsa switchden geçirerek iğnelerin ucuna gelmeden önce mekik deliklerine sokup tüpün deliğinden aşağıya alırız. Bu ayarlamayı yaparken ucu iğneye benzer 20 cm’lik ince bir telden faydalanılır. İpliği iğnelerin ucuna verip kafayı elimizle bir tur çeviririz. İkinci defa teli kullanarak tüpün alt deliğinden sokup iğnenin uç kısmındaki ipi tekrar aşağıya çekerek kafayı bir tur daha çevirip aşağıdan ipliği geliş gücü ile çekeriz. Kafayı birkaç tur daha çevirip ipin sağlıklı bir şekilde örülüp örülmediğini kontrol ederiz. Eğer bir hata varsa ipliğin oluşması gerçekleşmez.
Yorum Bırak